fbpx
Nieuwsbrief Stebru 1
22 juni 2022

Geachte omwonenden en overige geïnteresseerden,

Hierbij ontvangt u het eerste nieuwsbulletin van project ‘Downtown’ te Rotterdam. We gaan binnenkort starten met de sloop van de bestaande gebouwen en de realisatie van de nieuwbouw. De projectlocatie wordt omsloten door de Baan en de Hoornbrekerstraat. Met behulp van informatiebulletins willen wij u regelmatig op de hoogte houden van de activiteiten die u kunt verwachten op en rondom de bouwplaats. Helaas is overlast soms onvermijdelijk, echter zullen we die zoveel mogelijk proberen te beperken. Weten wij vooraf dat er overlast komt (bijvoorbeeld door een bijzonder transport of de montage of demontage van de torenkraan), dan informeren wij u hierover per email met een nieuwsbulletin. Het eerste nieuwsbulletin wordt huis aan huis verspreidt aan de omliggende bewoners en bedrijven.

 

Project ‘Downtown’:

Downtown Rotterdam wordt een woontoren van 75 meter met in totaal 193 huur- en koopwoningen. Een deel van de woningen (59 studio’s) zal bestaan uit huurwoningen en zorgwoningen. Deze worden afgenomen door woningcorporatie Havensteder. De koopwoningen bestaan uit een rijke mix aan woningtypes, studio’s, 2-3 kamerappartementen, penthouses en twee-laagse lofts en enkele woon-werk lofts op de begane grond. De toren is ontworpen met grote ramen en veel buitenruimte. Daken met groen maken wonen in de stad extra aantrekkelijk. Het is een nieuwe vorm van luxe die stadsbewoners belangrijk vinden. Het ontwerp- en woonprogramma weerspiegelt de stad Rotterdam: afwisselend, stoer en eigenzinnig.

 

Nu we binnenkort gaan starten met de sloop vinden we het belangrijk om u als omwonende of geïnteresseerden te informeren over de werkzaamheden die aanstaande zijn. De bestaande gebouwen worden afgezet met bouwhekken waarna er wordt gestart met de asbestsanering. Enige tijd later gaat de sloper aan de slag met de fysieke sloop van de bestaande gebouwen. De sloper levert de grond bouwrijp op waarna gestart wordt met het aanbrengen van de funderingspalen.

 

Prognose planning Downtown:

  • Week 17 t/m 20 – 2022 plaatsen bouwhekken, voorslopen t.b.v. asbestsanering en voorbereiden fysieke sloop
  • Week 21 – 2022 fysieke sloop van de gebouwen
  • September– 2022 grondwerk gereed maken
  • Oktober tot en met december 2022 boren funderingspalen
  • Prognose start ruwbouw: januari 2023

 

Bouwtransport:

In samenspraak met de Gemeente Rotterdam en andere aannemers die in het gebied werkzaam zijn, hebben wij voor de bouwperiode de aan- en afvoerroute besproken. De aanvoer van bouwmaterialen en materieel zal in eerste instantie plaatsvinden via de 1e Blekerstraat en Baan. Later zal de Boshoek hier ook bij betrokken worden. De afvoerroute gaat over de Baan, 1e Blekerstraat en Schiedamse Vest. Onderstaand treft u een fragment van onze bouwplaats.

Bouwkundige opnames van de directe omliggende gebouwen:

De bouwkundige opnames van de omliggende omgeving en panden worden een dezer dagen uitgevoerd. Expertisebureau Sweco neemt daarvoor contact met u op. Het kan zijn dat uw woning buiten de risico-zone ligt en dat u daarom niet wordt aangeschreven.

 

Nieuwbrieven ontvangen?

De volgende bulletins worden niet meer huis aan huis verspreid, wilt u nieuwsbulletins blijven ontvangen en op de hoogte blijven van alle zaken op en rondom de bouwplaats dan kunt u dit kenbaar te maken op het volgende e-mailadres: downtown@stebru.nl

Tot zover dit informatiebulletin. Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u deze mailen naar downtown@stebru.nl. Zodra wij weer nieuws hebben, of vragen krijgen die een antwoord behoeven, informeren wij u weer.

Met vriendelijke groet,
Namens het projectteam van Downtown
Gerard Blaak (Bouwplaatsmanager)

HEB JE EEN VRAAG EN WIL JE DIRECT ANTWOORD?

BEL 010-3007117

TW3 Makelaars
Veerhaven 4
3016 CJ Rotterdam
info@tw3.nl