fbpx

____ Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met de makelaar. 

Verkoopproces

Per 18 December 2020 zijn de woningen van Downtown Apartments in de pre-sale gegaan. U heeft nu de mogelijkheid om op basis van de huidige conceptstukken in te schrijven op een woning naar voorkeur. Hiermee vergroot u de kans op de koop van uw favoriete woning. Voor het actuele aanbod verwijzen wij u door naar de woningzoeker en woningoverzicht.
Na de inschrijving wordt per bouwnummer een selectie gemaakt voor de potentiële kopers. Het is dan ook belangrijk dat de aangeleverde gegevens correct en compleet zijn. Hierna worden de geselecteerde kopers benaderd voor een afspraak met TW3 makelaardij voor het reserveren van de woning. U heeft na de eerste afspraak een bedenktermijn van 1 week. Hierna tekent u de reserveringsovereenkomst of vervalt de optie.
Om een appartement te kunnen reserveren betaalt u een reserveringsvergoeding van €500,-. De reserveringsvergoeding wordt verrekend met de koopsom bij de overdracht van de woning bij de notaris. Besluit u na het tekenen van de reserveringsovereenkomst niet tot aankoop over te gaan dan wordt de vergoeding niet gerestitueerd.
U dient binnen 4 weken na tekenen van de reserveringsovereenkomst een hypotheekverklaring aan te leveren (zie onderdeel financiering & kosten). De ontbindende voorwaarden voor financiering gaan pas in nadat u de koop-aannemingsovereenkomst heeft getekend.

Algemene projectvragen

Onderstaande planning is een indicatieve weergave, de planning kan gedurende het proces nog wijzigen:
Start pre-sale: December 2020
Start sloop/bouw: 4e kwartaal 2021
Oplevering: 4e kwartaal 2024
De prijzen zijn vrij op naam (V.O.N.), dat wil zeggen inclusief:
• De omzetbelasting (BTW 21%)
• De grond- en bouwkosten;
• De notaris-, kadaster-, architect-, en makelaarskosten;
• De eenmalige aansluitkosten voor water, elektriciteit en riolering;
• De legeskosten en kosten voor Woningborg Garantie- en waarborgregeling;
• Standaard sanitair & tegelwerk in toilet- en badkamers.

De prijzen zijn vrij op naam (V.O.N.), dat wil zeggen exclusief:
• De financieringskosten waaronder notariskosten voor de hypotheek van de woning;
• Eventuele kosten voor de hypotheekverstrekker voor verstrekken van hypotheekofferte en passeren bij de notaris;
• De aansluitkosten telecom en CAI en abonnementskosten voor telecom, data, nutsbedrijven e.d.;
• Keukeninrichting;
• De koopsom van een inpandige stallingsplaats in de parkeerlaag;
• De abonnementskosten van een externe parkeergarage;
• Voor zover van toepassing: kosten voor meerwerk;
• De rentevergoeding;
• De kosten voor een twee-kamer indeling optie bij studio’s.

Wettelijke wijzigingen van het BTW-percentage worden voorbehouden.
U wordt als koper volledig eigenaar van de woning (geen erfpacht).
Alle appartementen worden afgewerkt merken van sanitair en tegelwerk zoals omschreven in de technische omschrijving, welke u kunt vinden onder downloads. Omdat de keuken zo persoonlijk is, hebben we ervoor gekozen om deze niet mee te nemen in de appartementen. Zo bent u vrij om uw eigen droomkeuken te realiseren.
Op de tweede verdieping is een parkeerlaag aanwezig welke bereikbaar is via een parkeerlift. De parkeerplekken zijn voorzien van aansluitpunten voor laadpalen van elektrische auto’s. Niet alle woningen kunnen echter worden voorzien van een eigen parkeerplaats. Via de woningzoeker kunt u zien welke woningen de optie voor een inpandige parkeerplek hebben. Indien een bouwnummer niet direct een optie heeft op een inpandige parkeerplaats, is het wel mogelijk aan te melden voor de reservelijst, mocht een koper afzien van het afnemen van een parkeerplaats.

Voor een parkeerplaats dient u rekening houden met een koopsom vanaf €37.500,- V.O.N. Kopers van Downtown die geen parkeerplaats kunnen kopen, kunnen terecht bij de nabijgelegen parkeergarage van APCOA op de Westblaak. Deze parkeergarage heeft een exclusief abonnement samengesteld waar kopers zich nu al voor aan kunnen melden.
 
APCOA biedt een 24/7 abonnement:
* Onbeperkt toegang (o.b.v. actuele openings-, in- en uitrijtijden)
* Eenvoudig in- en uitrijden o.b.v. kentekenherkenning/pas
* Per maand € 175,- incl. BTW (in plaats van € 266 incl. BTW)

Let op: Dit is het prijspeil van 2021, en zal jaarlijks geïndexeerd worden.

Heeft u interesse in een abonnement nadat uw woning opgeleverd is? Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@apcoa.nl o.v.v. ‘Downtown bewonersabonnement’. Het is niet mogelijk om een parkeervergunning op straat te verkrijgen. Als u verzekerd wilt zijn van een parkeerplek dient u ofwel een plaats af te nemen in de parkeerlaag in het project of een abonnement af te sluiten voor één van bovenstaande parkeergarages.
De woningen beschikken over inpandige bergingen. Op de begane grond is een ruime fietsenstalling aanwezig voor circa 350 fietsen en plekken voor scooters, bakfietsen, etc.
Voor DOWNTOWN Apartments zal een Vereniging van Eigenaren (VvE) worden opgericht. Een overzicht van de geschatte VvE kosten zal bij de verkoop beschikbaar worden gesteld. Indien u specifieke vragen heeft over het VvE beheer van Downtown Apartments kunt u contact opnemen met T&T Vastgoed en VvE Beheer via info@tentvvebeheer.nl of 010-223 81 33
Downtown Apartments is voorzien van ca. 44 zonnepanelen en heeft een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4. De opwekking van warmte is middels een extern WKO systeem via Eneco. U kunt voor de appartementen van Downtown Apartments in aanmerking komen voor rentekorting op uw hypotheekverstrekker. Wij adviseren u contact op te nemen met uw hypotheekadviseur om u hierover te laten informeren.
Er is geen zelfbewoningsplicht voor Downtown Apartments.
In Downtown zullen op de derde verdieping woningen worden gerealiseerd voor Zorgverlener Antes met een eigen zelfstandige entree, trappenhuis en lift. Op de vierde en vijfde verdieping komen studio’s die Havensteder in de toekomst zal verhuren aan startende professionals.

Financiering & kosten

Hiervoor kunt u een vrijblijvend gesprek inplannen met de project adviseur Vaes Finance. Zij kunnen een duidelijk beeld geven van uw financieringsmogelijkheden, zie voor meer informatie de brochure onder downloads.
Dit is een brief van de bank of hypotheekverstrekker waarin staat of u het benodigde bedrag voor de woning kan lenen. Dit is dus nog geen hypotheekaanvraag. De hypotheekverklaring kan worden opgevraagd bij uw eigen hypotheekadviseur of onze project adviseur Vaes Finance.
Zodra de koop-aannemingsovereenkomst is getekend en aan alle opschortende voorwaarden is voldaan heeft u 2 maanden de tijd om de financiering rond te krijgen en de gelden te voldoen bij de notaris voor transport.
De koopsom van de woning is opgedeeld in een koopsom voor de grond en de aanneemsom. De volledige koopsom van de grond dient te worden voldaan bij de notaris wanneer het transport plaatsvindt. De aanneemsom wordt in termijnen in rekening gebracht gedurende de bouw.
De levering van het appartement gaat via de onze projectnotaris en kan dus niet worden gekozen.
Het is mogelijk om via TW3 makelaars een vrijblijvende waardebepaling van uw woning aan te vragen. Neem hiervoor contact op met de makelaar.

HEB JE EEN VRAAG EN WIL JE DIRECT ANTWOORD?

BEL 010-3007117

TW3 Makelaars
Veerhaven 4
3016 CJ Rotterdam
info@tw3.nl