fbpx
Nieuwsbrief Stebru 5
9 juni 2023

Geachte omwonenden en overige geïnteresseerden,

Hierbij ontvangt u het vijfde nieuwsbulletin van project ‘Downtown’ te Rotterdam.

Met behulp van informatiebulletins willen wij u regelmatig op de hoogte houden van de activiteiten die u kunt verwachten op en rondom de bouwplaats. Helaas is overlast soms onvermijdelijk, echter zullen we die zoveel mogelijk proberen te beperken. Mochten wij vooraf weten dat er overlast zou kunnen ontstaan (bijvoorbeeld door een bijzonder transport of de montage of demontage van de torenkraan), dan informeren wij u hierover per email met een nieuwsbulletin.

Voortgang werkzaamheden:
Door wat vertraging met het verkrijgen van de rioolvergunning hebben we nu alleen nog wat rioolaansluitingen te maken en dan zijn we uit de grond. We staan nu klaar om met de onderbouw de zogenaamde Rotterdamse laag te starten. De Rotterdamse laag is de beganegrond tot en met de zesde verdieping. Vanaf week 18 komt de cascobouwer de bekistingswanden formeren en gaan we een begin maken met het storten van de betonwanden. Het bouwsysteem bestaat uit wanden met breedplaatvloeren. Wat inhoudt dat we bekistingswanden stellen daar beton ingieten en zo betonwanden creëren. De breedplaatvloeren bestaan uit een schil van ongeveer 7 cm beton die op onderslagen als ondersteuning worden gelegd. Hierop monteert men de wapening en installaties waarna er een druklaag van beton overheen gaat.

Gepland is dat we in ongeveer 10 dagen per laag naar boven gaan. De eerste laag zal door opstartperikelen wellicht wat uitlopen.

Na het bouwen van de Rotterdamse laag starten we met de montage van de prefab gevelelementen. De gevelelementen bestaan uit kant en klare witte betonelementen waar de kozijnen in de fabriek al zijn ingebouwd. Wij hopen als alles goed gaat in week 44 met het plaatsen van de prefab gevel te starten, maar voor die tijd melden we ons weer met een nieuw informatiebulletin.

Nieuwbrieven ontvangen?
Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u deze mailen naar downtown@stebru.nl. Zodra wij weer nieuws hebben, of vragen krijgen die een antwoord behoeven, informeren wij u weer.

Met vriendelijke groet,
Namens het projectteam van Downtown,
Gerard Blaak (Bouwplaatsmanager)

HEB JE EEN VRAAG EN WIL JE DIRECT ANTWOORD?

BEL 010-3007117

TW3 Makelaars
Veerhaven 4
3016 CJ Rotterdam
info@tw3.nl