fbpx
Nieuwsbrief Stebru 3
27 oktober 2022

Geachte omwonenden en overige geïnteresseerden,

Hierbij ontvangt u het derde nieuwsbulletin van project ‘Downtown’ te Rotterdam.

Met behulp van informatiebulletins willen wij u regelmatig op de hoogte houden van de activiteiten die u kunt verwachten op en rondom de bouwplaats. Helaas is overlast soms onvermijdelijk, echter zullen we die zoveel mogelijk proberen te beperken. Mochten wij vooraf weten dat er overlast zou kunnen ontstaan (bijvoorbeeld door een bijzonder transport of de montage of demontage van de torenkraan), dan informeren wij u hierover per email met een nieuwsbulletin.

Voortgang werkzaamheden:
Zoals u wellicht gezien heeft zijn de werkzaamheden voorafgaand aan het heiwerk zover gevorderd dat we volgende week hopen te starten met het daadwerkelijke aanbrengen van de funderingspalen. In week 43 wordt door de firma Heijmans de boorstelling met het bijbehorende equipment aangevoerd. Het opbouwen van de boorstelling zal ongeveer twee dagen in beslag nemen waarna gestart wordt met het daadwerkelijk boren van de palen. Het paalsysteem bestaat uit zogenaamde fundex palen. Het grote voordeel van dit systeem is dat het geen trillingen en nauwelijks geluidsoverlast veroorzaakt. Fundex palen zijn grondverdringende, in de grond gevormde betonpalen. Een stalen buis met een losse eronder geplaatste boorpunt wordt de grond in geschroefd waarna de buis voorzien wordt van wapening en gevuld wordt met beton. De boorpunt blijft achter in de grond. De buis wordt er daarna weer uitgedraaid zodat het beton zich kan vormen in de grond. Voor het boren van de buis wordt gebruikt gemaakt van grout als smeermiddel dit is een mix van fijnzand, cement en water. Een deel hiervan blijft achter in de grond. Het vrijkomende grout wordt in speciaal daarvoor aangelegde groutbassins opgevangen waarna het gerecycled wordt.

Om er zeker van te zijn dat de palen goed functioneren worden ze met behulp van geluidsgolven doorgemeten. Na het uitharden van het beton komt de koppensneller die de wapening in de paalkoppen ontdoet van beton en de palen op hoogte afhakt.

Wanneer het boorwerk volgens planning verloopt hopen we begin volgend jaar te starten met het betonwerk van de fundering.

Tot zover dit informatiebulletin.

Nieuwbrieven ontvangen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u deze mailen naar downtown@stebru.nl. Zodra wij weer nieuws hebben, of vragen krijgen die een antwoord behoeven, informeren wij u weer.

Met vriendelijke groet,
Namens het projectteam van Downtown,
Gerard Blaak (Bouwplaatsmanager)

HEB JE EEN VRAAG EN WIL JE DIRECT ANTWOORD?

BEL 010-3007117

TW3 Makelaars
Veerhaven 4
3016 CJ Rotterdam
info@tw3.nl