fbpx
Downtown interview – Workloft
21 november 2022
Patrick Hertgers – Bouwnummer 4
Patrick is één van de kopers van Downtown Rotterdam. Hij is single, heeft kinderen, is 36 jaar en werkt als ZZP’er. Daarnaast is Patrick sinds kort weer begonnen met het maken van elektronische muziek en dit wil hij de komende tijd gaan uitbouwen. Patrick is vroeg het huis uit gegaan en verhuisd naar Rotterdam om hier op kamers te gaan. Patrick voelt zich dus ook een echte Rotterdammer. Sinds kort is hij verhuisd naar het centrum om alvast te “wennen” voor de verhuizing naar Downtown.

Patrick is bezig met het opzetten van een eigen interim-bureau, om op een gegeven moment minder als ZZP’er aan de slag te gaan. Met zijn bedrijf wil hij organisaties helpen te veranderen in een toekomstbestendige organisatie. Als interimmanager werkt Patrick voornamelijk binnen de bank- en verzekeringsbranche. Hier helpt hij bepaalde veranderingen door te voeren, vaak op het gebied van IT. Binnen bedrijven zijn er veel processen die geautomatiseerd kunnen worden, waardoor met minder personeel hetzelfde werk gedaan kan worden. Deze mensen kunnen vervolgens op andere plekken ingezet worden. Erg handig, aangezien de krappe arbeidsmarkt, zeker in de IT-branche. Daarnaast is het thuiswerken tijdens en na de coronaperiode toegenomen, waarbij men gebruik maakt van het werken in de “cloud”. Dit is ook een proces waar Patrick bedrijven bij helpt.

Het thuiswerken is het nieuwe normaal geworden en dit vindt Patrick heel prettig. Zo hoeft hij minder te reizen en niet continue in dure hotels te overnachten omdat je op locatie verwacht wordt. Het is heel normaal dat je 1 à 2 dagen op kantoor bent en voor de rest vanuit huis werkt. Met het thuiswerken is het absoluut fijn om een aparte ruimte te hebben, zoals bij de Workloft, welke als kantoor ingericht kan worden. Toch verwacht Patrick wel enige reistijd te behouden. Maar vanaf Downtown kan je makkelijk de Maasboulevard op en de stad uitrijden. Hoe dit over een paar jaar daadwerkelijk is, moet hij nog even aan kijken. Het gebruik van het openbaar vervoer en de deelscooters blijft ook een optie, dan rijd je de stad zo door.

 

 

Momenteel woont Patrick in een appartement waar hij geen muziek kan maken, omdat dat te veel geluid maakt. Dit doet hij in een garagebox op Katendrecht. Het huidige appartement is gelegen op de dertiende verdieping en biedt een fantastisch uitzicht. Aan een kant een uitzicht over de Maas en de zonsondergang en aan de andere kant een uitzicht over de Rotterdamse stad. De Workloft van Downtown is gelegen op de begane grond, dat zal anders zijn. Maar bij de Workloft hoeft hij geen gebruik meer te maken van de lift, ieder nadeel heeft z’n voordeel!

Downtown beschikt over een gemeenschappelijk tuin, welke met de lift te bereiken is, maar dit terras verwacht Patrick niet snel te gebruiken. De Workloft heeft een privé balkon. Hierbij is hij wel benieuwd of er (voldoende) zon zal zijn. Zo niet, loop ik zo naar Witte de With om daar op het terras van het zonnetje te genieten zegt Patrick lachend. Voor de kinderen zit er een speeltuintje in de buurt om te spelen en daarnaast is de straat autoluw.

Het wooncomplex moet nog gebouwd worden. Op de vraag of Patrick niet bang is dat hij er over paar jaar uitgegroeid is, geeft hij het volgende antwoord. “Nee, daar ben ik zeker niet bang voor. Downtown is super centraal gelegen in Rotterdam en dat voor een hele goede prijs. Een woning koop je voor de lange termijn, ongeacht wat de woningmarkt doet.”

“Wat ik zou zeggen tegen mensen die nog twijfelen over een woning in Downtown? Als je écht in Rotterdam centrum wilt wonen, is dit toch de mooiste plek? Dicht bij de gezelligste straat van Rotterdam, dicht bij de Maas, dicht bij de Erasmusbrug en noem het maar op. Wat wil je nog meer? Meer Rotterdam wordt het niet!”

HEB JE EEN VRAAG EN WIL JE DIRECT ANTWOORD?

BEL 010-3007117

TW3 Makelaars
Veerhaven 4
3016 CJ Rotterdam
info@tw3.nl